Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Как да изолираме подовете в стари къщи

Изолация за дървени подови настилки

Има два приоритета при окачени подове: подобряване на топлоизолацията и хидроизолацията. Ако има достъп отдолу, например пространство за обхождане или изба, инсталирането на изолация е сравнително лесно. Най-лесният начин е да се избута изолация тип "руло" в пространствата между гредите. Изолацията се поддържа с полиетиленова градинска мрежа, закрепена на място. За да се осигури допълнителна изолация, плоскости от дървесни влакна могат да бъдат фиксирани към долната страна на гредите.

Изолацията отгоре е по-сложна и ще означава повдигане на подовите дъски. Това трябва да бъде направено внимателно и дори тогава е вероятно да доведе до щети.Tака че не е опция, ако етажът е естетическа или историческа ценност. Освен ако не се предприемат значителни ремонтни работи, най-добре е да повдигате само малък брой дъски едновременно.В противен случай вероятно ще дестабилизирате гредите и поддържащите ги стени.

Чрез поставяне на градинска мрежа върху гредите, така че тя да образува улеи, може да се постави изолация така, че да се запълнят пространствата между гредите. Друга възможност е да се използва дишаща мембрана и след това да се напълнят улеите с изолация от рециклиран вестник.

Алтернативно, между гредите върху дървени летви могат да се монтират плочи с изолация от пяна, покрита с фолио, или от дървесни влакна. Това понякога може да се постигне чрез повдигане на случайни подови дъски и плъзгане на изолацията на място. Струва си да се помни, че изолацията самa по себе си не спира непременно теченията. Така че ще трябва да сте сигурни, че всички пролуки са запълнени. В противен случай все още ще чувствате студа и енергията ще бъде изгубена поради загуба на топлина.

По-лесно е да изолирате, ако има достъп до пода отдолу и няма да се налага да разрушавате подовите дъски.

Изолация на твърд под

По своята същност традиционните твърди подове могат да бъдат леко влажни, тъй като плочките, тухлите или камъните, които формират тяхната повърхност, са в пряк контакт със земята. Поради тази причина подът трябва да е в състояние да "диша". В противен случай влагата ще бъде хваната като в капан, което може да доведе до проблеми с влагата в дома ви.

Не е изненадващо, че прекомерната влажност ще направи пода по-студен. Когато влажността е очевидна, трябва да се гарантира, че външните земни нива са по-ниски от пода, а канализацията и олуците не са блокирани. Проверете също така, че водопроводните тръби не пропускат.

Без повдигане на твърдите подове е трудно да се постави някаква постоянна топлоизолация, но кокосови или други дишащи подови покрития могат да помогнат. Избягвайте да покривате пода с непропускливи изолационни материали или килими с каучук, тъй като те ще уловят влагата.

Където бетонните подови плочи са подменили предишните подове, те могат да включват водонепроницаема мембрана. Ако не са поставени сравнително скоро обаче, те може да не са добре изолирани. Когато подовете включват водонепроницаема мембрана и няма доказателства за влага, поставянето на плаващ дървен под или термична подложка с килим отгоре често е най-лесният начин за подобряване на топлинната им ефективност.

Подмяна на бетонни настилки

Ако трябва да се замени бетонен под, защото причинява проблеми с влагата или други проблеми, алтернативата е смес от натурална вар (NHL5), втвърдяваща се във вода, и пясък. Този материал е подобен на бетона, но не съдържа цимент и така осигурява подова плоча, която е пропусклива за парите. Под от такъв материал може да бъде изолиран ефективно и успешно да се съчетае с подово отопление.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!