Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Какво да правим със старите мебели?

Най-накрая! Вие сте станали щастлив собственик на чисто нов ъглов диван, лъскав кухненски комплект или дори чудесни прибори от домашни мебели. Вече имате представа как ще изглежда във вътрешността на къщата ви и как ще ви бъде удобно да използвате, но ... Преди всичките ви мисли да станат реалност и приказката да стане вярна, трябва да решите един малък, но много спешен проблем - какво да правите със старите мебели?

За някои такъв въпрос дори не възниква, тъй като многострадалните вили и гаражи поглъщат изненадващо лесно излишъка от домашно обзавеждане. И това е просто чудесно, ако любимият стол продължава да служи вярно някъде на верандата на селската къща. Само, че за съжаление не всеки има такава възможност и не винаги.

Време е да помислите за почистване на мазета и тавани от всичко излишно.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е състоянието на мебелите. Ако масата вече е изкривена и се държи само на няколко пирона, или някой от столовете се е изгубил някъде, може да го направите, като го разглобите на парчета и бавно го прехвърлите в контейнерите за боклук. Или като помолите широк съсед да извади цялото обзавеждане. Вторият вариант ще отнеме много по-малко време, но е свързан с определен риск.

Според правилата, отстраняването на строителните отпадъци е извън компетентността на градските служби. Ето защо, изнасяйки същата маса на кофите за боклук, се надяваме, че просто ще привлече някого. И рискът се крие във факта, че вместо благодарни нови собственици на изоставени мебели, може да ви наложат четири цифрена сума.

Ако състоянието на мебелите е доста прилично, а външният вид не е задоволителен, тогава може да се опитате да получите някаква сума пари за него. За да направите това, трябва да пуснете малко реклами на местни вестници, да поставяте една и съща реклама на уебсайтове в интернет и да ходите покрай съседите. Ще се изненадате, когато разберете колко много съседи изведнъж трябва да си купят износения диван на изгодна цена. Но не всеки ще иска да отговори на обажданията и да приеме потенциални купувачи. И процесът на продажба отнема много време. Ето защо е възможно за известно време да се преквалифицираме от продавача към покровителя на изкуствата и да се чувстваме като щедър благодетел.

Може да дарите мебели, без да напускате дома си, използвайки интернет. Напоследък има множество сайтове с категория от тази. Те реагират на такива съобщения много бързо, особено ако има снимка на даденото. Ако не сте много приятелски настроени към интернет и искате по-реалистични действия, може да се обадите на службата за социално подпомагане. Повярвайте, във вашия град има толкова много хора, които се нуждаят от тези мебели, но не могат да си ги позволят по различни причини. Може да дадете мебелите в старчески дом, в сиропиталище, в дом за инвалиди или бедни. Това ще бъде благородно дело.

 

Както показва практиката, най-ефективният и най-бърз начин ще бъде да публикувате обява в близкия хостел. Същата вечер ще имате двама студенти, които без никакво съмнение ще вземат всичко, което им предлагате, разказвайки някои забавни и забавни истории.

Независимо от това, което сте решили да правите със старите мебели, за да освободите място, трябва да вземете поне няколко дни в този процес. В противен случай може да има такава ситуация, когато трябва да вземете телефона и да се обадите на компанията, която демонтира и рециклира мебелите. И, разбира се, трябва да платите тази неограничена сума пари. Въпреки че е възможно този метод да се хареса на някого най-много.

Още по-лесно ще е да се обадите в чистачи.com и да поръчате почистване с изхвърляне на всичко старо!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови