Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Правила за планиране на малка кухня

Според действащите стандарти малката кухня е стая с площ до 8 м2. Въпреки това, дори и в по-малка площ е напълно възможно да се направи оформлението на функционална и удобна кухня.

 

Най-добрият вариант за малка кухня са L-образни форми. Ако мивка, печка, маса за рязане, хладилник и плод не се побират в една линия, тогава се препоръчва да се използва ъглово оформление, въпреки че е по-малко удобно за малки кухни, намалява площта за трапезария.

Опитайте се да направите това без проход между работния триъгълник.

Ако пък имате твърде много излишни неща, обадете се на чистачи.com за почистване и извозване на отпадъци в София.

В много малка кухня е по-добре да не поставяте трапезарията. Ако не може да го прехвърлите в друга стая, тогава се препоръчва да планирате трапезарията така, че да не пречи на готвенето. Добър вариант е сгъваема маса в комбинация със сгъваеми столове.

Максимално намалете броя на вратите и врати и отвори на шкафчетата от двете страни. Предпочитание трябва да се даде на ролетната щора, сгъваеми или плъзгащи се врати. Това правило важи за вътрешната врата, тъй като обичайното отваряне на вратата навътре избира почти 1 м2 използваемо пространство.

Площта на работещите полезни повърхности може да бъде увеличена благодарение на допълнителните подреждания и рафтове. Масата за рязане също може да се прибира.

Не пренебрегвайте ергономичните рафтове с „въртележка”, когато запълвате ъгловите шкафове.

Един от най-трудните моменти в планирането на малките кухни е поставянето на хладилника. Като алтернатива може да купите хладилник с височина малко по-ниска от височината на плота. Така ще може да подреди работната повърхност върху му. Такъв хладилник няма да блокира светлината и да раздели работната зона.

Отлично решение би било да се инсталира барът с куки (парапет) или метална решетка. Препоръчва се да се постави между стенните шкафове и плота на масата. На парапета може да окачите най-необходимите кухненски прибори, които използвате най-често.

Повече идеи и за съдействие относно почистването, цени може да разгледате на адреса на фирма чистачи: https://www.чистачи.com.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови