Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Раници и кенгура: как да изберем най-подходящите

Животът на съвременния човек понякога набира толкова неистов темп, че вече не е възможно без универсални устройства и свежи разработки на научно-техническия прогрес. Когато в семейството се появи мъничко ново човече, много майки започват да търсят начини и методи, както и устройства, които ще им помогнат значително да улеснят грижите за бебетата.

Едно от тези устройства може да се нарече удобни и функционални кенгуру раници, които помагат да се освободят ръцете на майките и татковците на разходка и без вреда да навредят на детето. Но как да изберем кенгуру за дете, какви фактори трябва да се вземат предвид и кои компании произвеждат най-добрите продукти на съвременния вътрешен пазар? Именно по тези въпроси ще говорим днес.

Защо родителите избират раници и кенгура

Преди да започнете да задълбочавате въпроса и да разберете кое кенгуру е най-добре да изберете за дете, струва си да изясните ситуацията. Този метод за носене на малки деца не е измислен днес, нито вчера, нито дори преди десет или двадесет години. Историята за носенето на деца, в ленти от цветна тъкан се появила, преди много векове в Африка. Изобретението първо се преместило на Изток, а след това стигнало до Европа и Америка.

Важно е раници или кенгура

Модерната раница е с много по-усъвършенстван дизайн, дори от този, който се появил в продажба в средата на ХХ век. Това е система от надеждни колани и закопчалки, оборудвани със специална седалка за детето, които се монтират на колана и раменете на родителя, фиксирайки бебето в определено положение.

Официален изобретател на модерния тип раници за кенгуру за деца се смята медицинската сестра Ан Мур. Тя работила в Корпуса на мира в Западна Африка, където "шпионирала" как местните майки се справят с бебетата. След като се върна у дома и родила своето бебето, излезнала с кенгуру по улиците. През 1965 г. вече продавала удобните раници всеки месец.

Днес компаниите вече предлагат хиляди модели с отлични подобни дизайни.

Когато носите бебето си, то винаги е близо до вас. Така че е лесно да го държите под надзор, дори да се занимава с домакински дела и всичко друго.

Ако преди трябвало да носите обемисти и тежки колички, надолу по стълбите, днес разходката се превръща в едно чисто удоволствие. Не е необходимо да се прави "маршрут" на разходките. Сега може да отидете до парк, гора, река, дори ако пътят не е много добър.

Ръцете на мама или татко ще останат свободни, което ще позволи не само да се занимават с домакински работи, но и да вършат професионалните си задължения.

Чувствайки родителска топлина в раница от този тип, бебето винаги ще бъде спокойно и балансирано, а лекото люлеене ще му позволи бързо да заспи.

Освен всичко друго, има и друг много сериозен критерий, който привлича милиони потребители да купят модел кенгуру раница. В сравнение със скъпите колички, тези, принадлежащи на известни марки, кенгуруто ще струва само стотинка, така че всеки може да си позволи такова устройство.

Как да изберем раници и кенгура: основните фактори и нюанси

Много родители смятат, че купуването на кенгуру за носене на малки бебета и новородени, не си струва. Това може да навреди на здравето им. Всъщност нещата не са така, прости, а изборът за това ще има специални модели, които позволяват да поставите децата в хоризонтално положение, тоест да легнат. Естествено да имате бебе на месец-два не само не се препоръчва, но и е противопоказано. И така, как да изберете раница от кенгуру за вашето бебе, така че да пасва идеално?

Критерии за избор раници и кенгура

Новородено бебе в кенгуру трябва винаги да е изправено пред майка си, за да може тя винаги да наблюдава положението и състоянието му. Хоризонталните модели се използват най-добре за деца на възраст от раждането и от четири до шест месеца, когато бебето започва да седи уверено без опора и не пада на една страна.

След шест месеца в идеалния случай можете да си купите второ кенгуру, изчислено вече за по-голямо тегло, приблизително 9-12 килограма. Такава раница може да се носи до една година и много скоро мъничките крака сами ще искат да тъпчат по пистата, ако не са го правили преди това. Най-често самите производители посочват препоръчителната възраст на детето, която може да се носи в определена раница, в придружаващата документация.

Качествени и безопасни материали при раници и кенгура

Тъй като говорим за малки деца, които е желателно да се предпазват от голямо разнообразие от опасности и рискове, трябва да се обърне специално внимание на качеството на материалите и монтажа на конструкцията. Струва си да изберете кенгуру от естествени материали, които не съдържат алдехиди и други токсини, не са боядисани с опасни багрила и имат определени документи по този въпрос

Оптимално е да купите кенгуру раници на проверени, официални пунктове за продажба, като изоставите покупките на пазара. Винаги проверявайте сертификатите за съответствие, тъй като кожата на малките е изключително податлива, може да се появи алергична реакция.

Надеждността и комфортът винаги са на първо място - раници и кенгура

Спокойствието на родителите, както и безопасността на бебето, до голяма степен зависи от качеството и надеждността на коланите, закопчалките, фиксаторите и другите аксесоари. Всичко това трябва да се провери на етапа на производство, но дори и ходенето през най-слабите места изобщо няма да навреди, като се уверите със собствените си очи, че никъде не може да се изтегли или изключи без вашата намеса.

Внимавайте: предупреждения и нюанси за раници и кенгура

Струва си да знаете, че не се препоръчва да носите бебе в раница от кенгуру твърде дълго. Това може да доведе до застой на кръвта в областта на таза, бърза умора и бъдещи здравословни проблеми. Следователно, оптималното време за разходка с кенгуру е един или два, максимум три часа. За да удължите това време малко, най-добре е да изваждате бебето от раницата на всеки двадесет до тридесет минути, да си играете с него, да правите упражнения или да загреете.

Заслужава да се помни за раници и кенгура

Ако изберете раница или кенгуру за дете, има смисъл да вземете бебето със себе си и да опитате устройството веднага на място. Така ще може да оцените, колко лесно е да поставите, свалите и носите устройството. Обърнете внимание и на наличието на допълнителни джобове и каишки, това ще ви помогне да вземете различни дребни неща за разходка.

Сядането в кенгуруто трябва да бъде просторно, а широко разтворените крака на малкото ще помогнат за предотвратяване на дисплазия.

Облегалката за глава не трябва да създава болка. Тя трябва да е на мястото и надеждно да поддържа врата, когато бебето заспи.

Имайте предвид, че когато носите кенгуру пред себе си, той ще затвори леко полезрението ви, така трябва да сте два пъти по-внимателни.

Не може да използвате кенгуру раница по време на готвене и близо до открит пламък или печка. Защитете бебето си колкото е възможно повече и тогава такова устройство ще се превърне в истинска находка за родителите.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови