Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Характерните черти на Арт Нуво

Луи Тифани казва, че Арт Нуво се подчинява само на въображението на художника. По този начин интериорите в стила на Арт Нуво са толкова изтънчени и причудливи. Това е един от най-скъпите и сложни интериорни стилове.

 

Извозване на стари мебели – лесният начин да се отървете от всичко излишно от дома си в София и региона.

Ето няколко разпознаваеми черти на Арт Нуво.

Много дърво

Дървото е основният материал в Арт Нуво. Поради естествеността и пластичността на дървото, от него се правят мебели, декор, облицовъчни материали и други. Използва се дървото от естествен цвят с минимално покритие. Особено ценни са твърдите дървесини като дъб и бук.

Течащи и богато украсени линии

Острите ъгли, симетрията и някакъв вид измерение са чужди на съвременността. Това е оживен стил, който гравитира към естествените завои, буквално е вдъхновен от природата. А в природата е изцяло с нежни клонки, гладки завои и форми на листа.

Тук е важна хармонията, една-единствена картина, а не стриктно спазване на пропорциите. Това се проявява, както в малки детайли - щампи и барелефи, така и под формата на стълби, отвори, мебели.

Растителни модели

Както вече споменахме, Арт Нуво е вдъхновен от природата, следователно в дизайна на такъв интериор има много елементи с флора и фауна. Стилизирани изображения на цветя, венчелистчета, насекоми и животни могат да бъдат открити сред множество тапети, текстил и тапицерия. Основното е да се подчертае любовта към природата и единството с нея.

Витраж

Витражът е може би най-значимият атрибут на интериора в стил Арт Нуво. Ако бюджетът позволява, се създават по стария начин - от метална мрежа и многоцветни очила. Понякога витражите са подчертани.

Ковани предмети

Ако харесвате кованото желязо и металът с изкуство, защо не го добавите към интериора. Например, може да украсите отворите към стълбище или прозорци. Това веднага добавя обкръжението на древността. Така, обаче с метални елементи е по-добре да не прекалявате.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!