Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Как да изберем фурна?

Електрическите фурни биват статични и многофункционални. В статичната фурна за нагряване се използват тръбични нагреватели отгоре и отдолу. В горната част може да има грил. Електрическият грил е по-скъп от газовия, но осигурява по-точно регулиране на температурата и по-равномерно нагряване. Въртящият се грил дава възможност за равномерно изпичане на продукта от всички страни.

Многофункционалните електрически фурни имат принудителна циркулация на въздуха. Това позволява да се приготвят разнообразни блюда за сметка изменението на нагряването и точното съблюдаване на температурния режим. За нагряване се използват 4 нагревателни елемента: горен, долен, на задната страна на печката и вентилатора нагреватели. Вентилаторът равномерно разпределя горещия въздух по целия обем на фурната и това позволява едновременно да се приготви храна на няколко нива.

Самопочистването на стените в електрическата фурна може да се извърши чрез каталитичен способ и като се изгарят остатъците от продуктите. Във втория вариант фурната се нагрява до 500 С и всички остатъци от храна изгарят. Вратичката при почистването се блокира. След "обгоряването" е достатъчно само да се избършат стените с мокра кърпа. Стойността на едно почистване е колкото чаша кафе.

Фурна

Недостатъкът на този вариант е лошият аромат, възникващ при изгарянето на остатъците. Ето защо при фурните със самопочистващи стени абсорбаторите трябва да бъдат поставени така, че да могат да се ползват при затворена врата. При газови фурни вторият метод на самопочистване не се използва, защото газовата горелка не може да нагрее стените до температура, която е необходима за изгаряне на остатъците от продуктите. Вътрешните стени на фурната трябва да са с леснопочистващо покритие, издържащо на висока температура и да устойчиво към въздействието на всякакви органични киселини: млечна, лимонена и оцетна. Почистването на стените трябва да стане без използване на агресивни почистващи средства, както и да притежават гаранция за надеждност и продължителна експлоатацията на фурната. Всички съвременни модели фурни имат осветление, което помага да се наблюдава процесът на приготвяне на храната.

Конструкцията на фурната влияе върху качеството на приготвяне на храната и удобството на ползване. Ако конструкцията на фурната предвижда отвод на горещата пара чрез отвор в задната стена, непосредствено след нагряването, то ръкохватката на управление не се нагрява, не се замърсява и се почиства по-лесно.  Колкото по-добре е изолирана камерата на фурната, толкова по-лесно се управлява температурния режим и има по-малка загуба на топлина. Херметичната вратичка е необходима, за да се гарантира качеството при приготвянето на блюдата. Вратичката на фурната с уплътнение по периметъра, с многопластово остъкление и с отразяване повърхността на вътрешното стъкло помага максимално да се съхрани топлината вътре и да се изключи повишеното нагряване на повърхността.  Вратички без винтове и канали по-лесно се почистват. Вратичка с подвижни телескопични елементи създава удобство при използване. Телескопичните елементи спомагат за по-лесното изваждане на тавите. Ограничителните опори не позволяват на тавите да паднат при изваждане от фурната. Ниската фиксирана опора освобождава вратата от напрежение и повишава нейната надеждност. Възможността за пълното изваждане на скарата от печката създава допълнително удобство при почистване.

Основен режим на работа на многофункционалните фурни: Многофункционалните електрически фурни могат да имат повече от 8 режима на работа: Размразяване на замразени продукти до стайна температура, във фурната работи само вентилатор. Размразяване на замразени продукти чрез топъл въздух. Във фурната работи вентилатор и ниския нагревател. Режима може да се използва за сушене на гъби и плодове, например. При приготвяне на блюдата се включва горен и долен нагревател. За ускорено приготвяне на блюдата се включват двата нагревателя (горен и долен) и вентилатор. Бързо приготвяне на блюда на различни нива. Притоплянето на блюда става с включен горен нагревател. Грил – включва се нагревателен елемент, който направлява топлината, непосредствено около продукта.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!