Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Мини шпиц - един ненадминат сладур за дома

Характерно за малкото пухкаво куче от порода Мини шпиц е неговото многообразие в цветовата гама. Козинката  му може да е в черно, кафяво, оранжево, бяло, сиво, а това го прави така разнообразен и харесван от много хора. Типични за мини шпица са и триъгълните уши, опънати на високо. По козинката на главата Мини шпицът има къс косъм, за разлика от този по всички останали части от тялото, където козинката му преобладава в гъста и дълга. Стъпалата на мини шпицът са малки и покрити с козинка дори между пръстите. Опашката на тази порода кучета е интересно извита като геврек нагоре и почти плътно прилепена към гърба. Очите на представителя на Мини шпиц са пропорционално големи.

По отношение на темпераментът кучето е много щастливо, будно, забавно, а неговото веселие и привлекателност са способни да развеселят стопанина му.

Мини-шпиц

Това куче е бдително, игриво, бързо и неслучайно много пъти е използвано в циркови и други представления. В миналото е служел за украса и забавление на кралски особи, а днес е любимец в дома на много хора с деца. Лесната приспособимост и общителност на Мини шпицът го нареждат сред най-отглежданите кучета в дома. Предвид се взема и факта, че козинката му е дълга, а и много пада, това провокира и много алергии у хората податливи на такива.

Мини шпицът се радва на много внимание и обича да бъде обгрижван от човека. Специалистите по дресиране на кучета съветват във възпитанието на мини шпиц да се подхожда с търпение и много постоянство. Когато излае по време на звънене на вратата на входа или посещение на чужд човек, трябва да го направи 2-3 пъти и след това да спре. Това се възпитава от малко у кучето, защото на по-голяма възраст става трудно, а поведението му е досадно. За разлика от дивото му и необуздано поведение на моменти Мини шпицът е не се приучава на чистота трудно. У него е заложена хигиената и подобно на котките обича да се лиже, трие и мие често и самостоятелно.

Всеобщо е мнението, както на хора занимаващи се професионално с кучета, така и на собствениците на Мини шпиц, че тази порода е леко досадна, нахална, любопитна и будна, а това често и изнервя околните. Не са много по пазенето на тишина, затова от малки трябва да бъдат възпитани на добри обноски. Сама по себе си породата може да стане много взискателна, ако стопанинът им го изисква. В редки случаи, но се наблюдава и раздразнително поведение от страна на малкия пухкав приятел. Понякога дори може да се спусне и да хапе. Обича да е лидер и да демонстрира подобно поведение. Мини шпицът може да стане борбен, смел, темпераментен и послушен, но всичко зависи от добрата му дресировка от малък. В противен случай нищо чудно да се превърне и в агресивна животинка неподатлива на контрол. Красива и елегантна порода, която може и да научи своето място у дома, а това я нарежда като една от предпочитаните породи по света.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!