Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Характеристики на каракачанска овчарка

Известна и като българско овчарско куче, каракчанската овчарка обитава Европа. Тази порода кучета се появява за първи път в места, където някога били населявани от аборигени. Установено е, че кучетата от тази порода са отглеждани и от племена наречени илири и тракийски племена. Така познатото нашенско куче е отглеждано от скотовъди българи от ранните зори на скотовъдството. Някога това куче е ползвано и като охрана на имотите и стадата на хората.

Българско овчарско куче или каракачанска овчарка се бие смело с мечки, вълци, пази домове от крадци и нападатели, грижи се за собственика си и всичко свързано с неговите ценности.

Каракачанска овчарка

Тази порода се пренася и до днес, а условията и начинът й на развъждане се спазва под стриктен контрол и съобразно най-високи изисквания на БКК за БОК, чиято цел е да съхрани породата и живите организми.

Породата каракачанска овчарка е селскостопанско куче, това е и основното предназначение, за което се ползва днес. Кучето охранява добитък, къщи, имоти, обори, пристройки, стопански къщи и много други. Способно е да демонстрира враждебност и злонамерена нагласа срещу всеки дръзнал да пристъпи към собствеността на стопанина му.

Навсякъде, където има селско-стопанство и/или животновъдство, появата на хищници е почти сигурна, а това налага отглеждане на Каракачанската овчарка. Тя е незаменим помощник на собственика си и в охраняване на личното имущество. Външният вид на кучето е голям, има масивна козина, излъчва увереност и жизненост. Телосложението му е хармонично и с обилна козина. Костната система и мускулатурата му са добре устроени, здрави и силни. Видът му излъчва сигурност и сила. Има силно изразен полов диморфизъм.

Стандартните размери, до които достига Каракачанска овчарка са между 40 и 57 кг, а дължината на тялото е между 36 и 75 см. Главата му е широка и с издължена муцуна, тъмни и големи очи, високо изправени уши. Гръдният кош на кучето е широк, опашката слабо извита и пусната надолу. Окраската на каракачанката е бяла изпъстрена в черно или кафяво.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!