Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

В каква дограма да инвестираме парите си


Противопоставянето на алуминиевата и PVC дограма никога няма да приключи. И двата вида профили имат своите предимства и недостатъци, така че няма точна информация кое от двете решения е по-добро. Има неща, в които алуминиевите профили превъзхождат дограмата от поливинилхлорид и обратното. Всичко това обърква потребителите, а наша цел е именно да внесем яснота.

Този тип профили са предпочитани от мнозина, тъй като гарантират енергийната ефективност в помещенията Ви, а също така действат шумоизолиращо. Елегантната визия на дограмата от поливинилхлорид допълва положителните й качества.

Обръщайки внимание на алуминиевата дограма, трябва да знаем, че тя се дели на студени и топли профили. Първите са по-олекотени и се монтират много лесно, но за сметка на това при тях е възможно да се появи конденз. Обикновено биват използвани в промишлени предприятия, където няма необходимост от топлоизолация. По абсолютно различен начин стоят нещата при топлите профили, които имат перфектни шумо и топлоизолационни качества.

От дизайнерска гледна точка, много хора предпочитат алуминиевата дограма, тъй като при нея има богато разнообразие от цветове и шарки. Ако монтирате PVC профили и искате те да са с различен от белия цвят, ще се наложи да купите специално облицовъчно фолио, което да промени външния им вид.

Алуминиевата дограма притежава добра устойчивост срещу пожари и донякъде превъзхожда в това отношение ПВЦ варианта. Разбира се, модерните пластмасови дограми също са огнеопорни и не отделят токсични вещества при горене. Тук е добре да се има в предвид и годината на производство на профилите, фирмата производител и други важни детайли.

В случай, че заложите на PVC дограма, то трябва да знаете, че поддръжката й е лесна и приятна. Достатъчно е използването на кърпа и препарат, с който да измиете профилите. Същото се отнася и за дограмата от алуминий, при която чистенето става бързо и дори забавно.

Повечето хора купуват многокамерна PVC дограма, за да осигурят енергийна ефективност в домовете и офисите си. Освен топлоизолацията обаче те харесват и шумоизолиращите свойства на профилите, тъй като те ни носят повече спокойствие и ни отделят от външната врява по един идеален начин.

При положение, че алуминиевата дограма е Вашият избор, то знайте, че тя е издръжлива на земетресения, огън и други природни бедствия. Слива се по чудесен начин с интериора на помещенията и може да се намери в абсолютно всякакви багри. Цената й е малко по-висока от тази на ПВЦ профилите, но това не бива да ви демотивира да я използвате за своите нужди.

Какъвто и избор да направите, алуминиева или PVC дограма, няма да сгрешите. В ценово отношение разликата не е кой знае колко голяма, така че едва ли ще спестите пари, като предпочетете едната пред другата възможност.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!