Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Какви са разликите между пожароустойчива врата и обикновена?

Каква е причината, дървените противопожарни врати да са подходящи както за модерния, така и за класическия стил на обзавеждане? Каква е разликата между стандартната интериорна врата и противопожарната такава? Външно двата вида врати нямат почти никаква разлика, освен дебелината на крилото. Вътрешно разликата е голяма.

Пожароустойчива врата

Сглобяването на противопожарните дървени врати е от тип сандвич. Вътрешните запълнители са топлоизолатори, които не позволяват на вратата да се възпламени. Има различни видове запълнители и всеки производител избира какви да използва, но минералната вата е най-често срещана и предпочитана от тях. Външно, вратата се облицова допълнително с друг материал, най-често МДФ влакнисти плочи, върху които се нанася още един допълнителен слой огнеустойчива боя.

Пожароустойчивите врати Doordecor се правят със специални гумени уплътнители, изработени от специален противопожарен материал, който става на пяна при много голяма горещина и по този начин пречи на дима да проникне през вратата.

Противопожарната врата трябва задължително да бъде оборудвана с механизъм за ръчно отваряне, ако през нея минава евакуация на хора. Механизмът за отваряне не се прави с ключ, а със специална система „антипаника”. Тази система работи по следният начин: от външната страна вратата се отваря само с ключ, докато от вътрешната има специална дръжка, която се отваря с натискане. Тя е по дължината на цялото крило на вратата. Когато има случай на пожар, ако някой се облегне на вратата, той я отваря и всичко става лесно и просто.

Механизмите, с които се оборудват противопожарните врати са различни – електромеханични или електромагнитни брави. Звукопоглъщането и топлоизолацията се осигуряват от вътрешния слой на вратата.

Противопожарните врати подлежат на сертифициране в абсолютно всички държави. Те спадат към такъв клас навсякъде и документите, които потвърждават сертификацията се наричат сертификат за безопасност. Те се издават от органите по сертифицирането и се дават след изпитване на продуктите в специализирани лаборатории за тестове, които са свързани с пожарната безопасност.

Времето, в което противопожарната врата трябва да удържи огъня и да осигури огнеустойчивост се определя и се означава в съответния сертификат.

Важно е да запомните, че като поставите качествена противопожарна входна врата, вие изпълнявате изискванията за противопожарните норми, но освен това се грижите и за вашите ценни предмети, имущество и можете да спасите нечий или собствения си живот.

За повече информация посетете шоурумите на фирма Doordecor в столицата на адрес:

1756 София, жк. Дървеница, ул. "Канарче" 6Б, магазин 2, тел: 02 477 80 90

1303 София, ул. "Опълченска" 76, тел: 02 936 8000

1111 София, ул. „Хемус“ 74, магазин 7, тел: 02 971 7078

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!