Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================

Професионалното пране на килими и акарите

Професионалното пране на килими се оказва единственият наистина надежден начин да почистим добре домовете си и да се избавим от акарите. Наличната техника, препарати и технология за почистването осигуряват шанс да упражним наистина качествен контрол върху тези дребни вредители.

Нека започнем от там, че именно текстилните подови настилки, в това число килими и мокети, са основният развъдник на акари в нашите домове. Често се споменава, че най-големите колонии от акари са в леглата ни, но ако погледнем реално на нещата, това лесно може да се контролира при често пускане на спалното бельо в пералнята.

С килимите обаче е различно, защото те остават доста по-пренебрегнати. На практика, няма как да махнем мокета и да го пуснем в пералнята, както правим всяка седмица с чаршафите и калъфките си.

Проблемът с килимите започва от там, че в ежедневието мъртвите клетки от кожата и косми от главата и тялото падат на пода и се набиват в килима в дълбочина. По този начин се създава една наистина доста благоприятна среда за развитието на акари. Това е още по-сериозен проблем при наличието на топлина и влага. 

И докато самите акари не представляват сериозна опасност за здравето, то техните изпражнения са сериозен проблем. Именно те се считат за основен причинител на алергиите и за основен катализатор, влошаващ различните астматични състояния.

Почистване на килими от акари

Редовното пране на килима от професионалисти се очертава като единственият начин да се справим с този проблем. Това оказва много голямо влияние върху здравословното състояние на хората, тъй като именно акарите са обвинявани за причиняването на алергии и в голяма степен за обострянето на различни астматични състояния. 

За съжаление, прането на килима на ръка изглежда не само почти невъзможно, но и когато се опитаме все пак да го направим е и крайно неефективно. Няма как да изперем килима с много гореща вода, първо защото това ще изгори и нарани ръцете ни и второ защото водата в легена или кофата, която сме подготвили, много бързо изстива. А с хладна вода няма как да унищожим акарите в килима.

Професионалната техника и професионалните препарати за пране на килими дават възможност да се перат килимите с много висока температура, което със сигурност ще унищожи тези миниатюрни невидими за човешкото око създания. Важно е да с знае, че и перилните препарати, с които работят фирмите, значително се различават от това, което можем да открием на рафтовете в мини маркета. 

Не на последно място, важно е да се каже и това, че веднъж почистен от акари в дълбочина, килимът остава чист за дълъг период от време, защото всички вредители са унищожени и на практика няма как да възстановят популацията си толкова бързо.

Коментари   

0 # Маги 21-02-2018 08:03
Определено прането на килими е много трудно ръчно.Благодаря за хубавата статия! :lol:
Отговор | Цитиране | Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови