Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================

Как сами да приготвим бои за великденските яйца

На всяка една домакиня й е известно, че всяка една година женското съсловие не престава да обсъжда качеството на боите, произведени за великденските ви яйца. Повечето от тях, а дори и всички съдържат какви ли не съставки, които на моменти създават страх и безпокойство у нас. Никога не можем да бъдем сигурни в това дали боите са изцяло безвредни. Като цяло, до сега не са създавали кой знае какви здравословни проблеми, но все пак е безразсъдно да им гласуваме 100 % доверие.

Може би някой от вас вече е чувал за карминовата киселина, която  често е била използвана за оцветяване на храните в наситен червен цвят. А дали някой от вас се е информирал за това от къде всъщност се добива тази съставка? За да ви бъдем максимално полезни, то днес ще ви позволим да се докоснете до истината, която всъщност не се оказва никак приятна. Киселината се получава от бременни насекоми, които предварително биват изсушени и смачкани. Това си е малко стряскащо, нали? И все пак хората продължават да закупуват от търговските вериги какви ли не вредни за здравето им храни и напитки, съдържащи множество оцветители.

Домашна боя за яйца

Как сами да приготвим боя за яйца?

С наближаването на Великден всяка загрижена домакиня започва да крои планове по какъв начин да боядиса своите яйца, както и какви бои за оцветяване да използва, така че да не се налага в нито един момент да се замисля за сигурността на здравето на цялото й семейство. Използвайки натурални багрила, вие не само ще сте абсолютно наясно с това какво консумирате, но също така и ще получите ненадминато наситени цветове, на които да се наслаждавате дни наред, докато празника си отмине.

Не е нужно да инвестирате средства, за да си набавите съставките, необходими ви за боядисването на яйцата. Ще ви посочим методи за оцветяване, изискващи обикновени продукти, които всяка домакиня държи в своите кухненски шкафове. Съветваме ви да държите колкото може по-дълго яйцата, накиснати в боите. По този начин гарантирате, че те ще се превърнат в истински произведения на изкуството.

Ето и нашите съвети и предложения:

  • Ако искате да постигнете наситен червен цвят, то най-добре е да използвате огромно количество обелки от червен лук или сок от нар. Важно е обаче яйцата да се варят заедно с обелките, за да могат да придобият точно онзи цвят към който се стремите;
  • Оранжевото се постига като яйцата се варят едновременно с обелките от жълт лук;
  • Кафявото от кафе;
  • Зеленото от спанак.

Съществуват безброй предложения, служещи за постигане на натурални цветове на великденските ви яйца. Надяваме се да сме ви били изключително полезни с днешната статия, право насочена към наближаващите и обичани от всички празници.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови