Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Как да се грижим за коледната звезда

Коледната звезда е едно от най-красивите видове цветя, способно да възпламени настроението на всеки един. Винаги, когато срещнем на пазара неговите червеникави или бледожълти листа, то в главата ни изплуват мисли за предстоящите Коледни празници. А какво по-хубаво от това? Родината на коледната звезда е Мексико. Растението се популяризира с около 100 вида. Ние често го подаряваме за празниците или получаваме такова, като подарък.

Сравнително нежно и деликатно е това растение. Именно поради тази причина вие трябва да го обсипвате с не малко грижи, ако искате дълго време да се наслаждавате на красивите му цветове. На първо място е изключително важно да знаете, че то се нуждае от достатъчно количество вода и светлина. Осигурявайки му ги, то имате възможността за продължителен период да се наслаждават на прелестната му визия.

Коледна звезда

Какви грижи да полагаме за коледната звезда?

За да стартирате подобаващо отглеждането на цветето, то най-напред внимавайте при неговото транспортиране. Независимо колко близо до вашия дом се намира магазина, от който сте го закупили, важно е да не подценявате този факт. Твърде фините и деликатни части от растенето са склонни да увяхват за броени минути. Това се дължи на прекалено ниските или високи температури.

След заплащането му на касата добре би било да го поставите в хартиена кесия и да побързате. Ако се случи така, че цветето ви увехне малко след като сте го закупили, не си мислете, че вината може да е единствено във вас. Случва се условията в магазина да не са били благоприятни за неговото отглеждане и малко след като сте го превърнали в своя собственост, коледната звезда да е настигната от гибел.

Когато ви казват, че коледната звезда се нуждае от слънце, това съвсем не значи, че тя има нужда от пряка слънчева светлина. Ето защо внимателно подбирайте мястото, където възнамерявате да я поставите, докато я поднесете на ваш близък, приятел или роднина. Осигурете му хладна среда за живот. Не прекалявайте с температурата, защото, както вече споменахме, това няма да се отрази добре на цветето.

Растението не бива да се полива всеки ден. През ден или през два можете да наливате вода в чинийката на саксията. Никога не го поливайте директно. Освен това не бива да го торите, докато е цъфнало. След прецъфтяване или преди това. Градинарите съветват, че веднъж в седмицата е достатъчно да се тори. Отново трябва да отделим време за подбора на тор. Не закупувайте каквато и да е било храна за вашата коледна звезда. Стремете се към това да й осигурите тор, която е богата на калий и с ниско съдържание на азот.

Надяваме се да сме ви били максимално полезни със съветите, изписани по-горе в текста. Можем да препоръчаме и професионално озеленяване от PrettyGarden.bg за хората, които нямат достатъчно време за своите растения, а искат да им се наслаждават.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!