Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Как да изчистим изтривалката на дома си, за да не вкарваме мръсотия в него

Ако имате изтривалка, то пода в дома ви ще се зацапва два пъти по-малко, но за да е практична, и тя трябва да се почиства. В противен случай ще се наслои мръсотия по нея и няма да може да функционира.

Най-сигурният начин да предпазите дома си от всичката мръсотия на вън е да поставите изтривалка на входната врата. Това ще спре поне по-едрите замърсявания и ще улесни значително почистването на всяко жилище.

Ако имате изтривалка, то пода в дома ви ще се зацапва два пъти по-малко, но за да е практична, и тя трябва да се почиства. В противен случай ще се наслои мръсотия по нея и няма да може да изпълнява своето предназначение.

Как да изчистим изтривалката на дома си, за да не вкарваме мръсотия в него

На пръв поглед почистването на изтривалката е съвсем проста работа. Просто трябва да я изтупате. Това е така, но всъщност вие премахвате само една малка част от замърсяванията по нея.

След като я изтупате и паднат по-едрите частици от пръст и камъчета, идва ред и на по-финото изчистване. Използвайте прахосмукачка, за да изсмуче и остатъка от наслоилия се прах по изтривалката.

Вземете едно пакетче сода бикарбонат и обилно наръсете цялата площ на изтривалката. С помощта на по-твърда четка я втрийте добре в нея. Необходимо е да оставите така содата за 15-20 минути поне. Това ще премахне неприятната миризма от изтривалката.

От тук нататък имате две възможности. Едната е да оставите содата в изтривалката, докато следващия дъжд не я отмие, но това е подходящо за къщи.

Ако живеете в апартамент, то с маркуч или под чешмата на по-силна струя измийте добре изтривалката, така че да падне содата от нея, а с това и цялата мръсотия.

Преди да я върнете на мястото и, трябва да я оставите да изсъхне добре на простора или на друго подходящо и проветриво място. Ако я поставите още мокра на входа ви, тя много лесно ще се напраши отново. Цялата мръсотия от вън ще полепне веднага по мократа повърхност и усилията ви ще се окажат напразни.

От друга страна няма да предпазите пода в дома си успешно. Затова е добре да изсъхне хубаво преди да я върнете на входната врата.

Един малък трик за почистване на изтривалката е да я оставите на простор по време на силен дъжд. Трябва да се подсигурите, че е добре закрепена, за да не я загубите. Водата и вятъра ще свършат цялата работа вместо вас. Те ще премахнат наслоилата се мръсотия от вашата изтривалка.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!