Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Правилна цветова схема на хола: модни комбинации, полезни съвети

Гостината е специално пространство, в което се провеждат приятелски срещи и уютни вечери със семейството. Много е важно пространството на тази стая да бъде хармонично, да се създаде атмосфера на комфорт, така всички присъстващи да се чувстват спокойно. В същото време следвайте правилата и вземете предвид тенденциите в интериора. Всичко това е възможно! Как ли? Мястото на старите мебели и всички останали битови отпадъци е на боклука. Тогава може да започнете с помощта на цвят!

В тази статия ще научите:

Как различни цветове влияят на състоянието на човек

Цветове в текстил и аксесоари

Цветови опции от експерти

Цветът винаги е имал силно влияние върху човешките емоции. Разбира се, в интериора той играе не последната роля. От топлите нюанси може да презаредите батериите, да напълните с енергия. Студените, напротив, отпускат се и се успокояват. В идеалния случай цветовата палитра винаги трябва да бъде "балансирана". В нашите илюстрации ще видите какво имаме предвид.

По един или друг начин, когато декорирате хола, трябва да се придържате към някои правила, които сега ще опишем подробно.

На коя страна сте?

Прекалената светлина не дразни зрението. Move да напълни дневната с уютен текстил, пъстри лампи и, разбира се, топли цветове. Червени, оранжеви и жълти нюанси, както и пастелни, компенсират липсата на светлина. Но е по-добре да откажете студени нюанси - синьо, зелено, лилаво, сиво.

Ако вашата дневна е разположена от южната страна, тогава прочетете предишния параграф и направете точно обратното. Студените нюанси ще балансират интериора на осветената от слънце стая. Добър дизайн би бил бял в комбинация с ярки акценти.

Всекидневните, които са разположени от източната или западната страна, могат да бъдат декорирани във всяка цветова схема. Запомнете едно правило: студената гама оптически разширява пространството, а топлата го прави по-компактен, „тесен“ и уютен.

Универсални цветни решения

Специалистите по дизайн препоръчват да спазвате правилото за три цвята. Тя действа добре така или иначе и избягва дисхармонията и лошия вкус дори в много прост и евтин интериор. Правилото е, че единият цвят е взет за основа, а другите два се използват при дизайна на текстил, мебели и аксесоари.

Вече споменахме бял цвят. Това е чудесен спътник за всяка стая, но е особено добър в хола. Бялото разширява пространството, освежава го и лесно се вписва във всеки стил. А ярките декоративни възглавници, килими, мебели, килими, панели, плакати и снимки перфектно допълват светлия интериор.

Ако сте романтик, може да добавите пастелни цветове от всякакъв цвят, особено прасковено, лилаво, лазурно. Червено, жълто, липа - това е изборът на енергични натури. Дует от бяло и синьо ще освежи стаята, ще даде лекота и прохлада. Изглежда стилно с бял и черен танц.

Между другото, може да оцветите пространството с цвят не по-лошо, отколкото със светлина или мебели.

Цвят в текстил и аксесоари

Мебелите и текстилът играят важна роля за създаване на уют в хола. Меката мебел, както и калъфът под формата на маси за кафе, стени и рафтове, трябва да бъдат избрани така, че да са не само удобни и функционални, но и приятни за окото.

Покритията за мека мебел са по-добре да придобият практичност, а цветът им трябва да е в хармония с цвета на завесите или да се откроява на общия фон. За да създаде хармония в интериора. За това ще помогнат и декоративни възглавници.

Аксесоарите като цяло много ободряват пространството. В хола може да има много снимки в рамки и фигурки до различни висящи декорации, защото всекидневната е точно онази стая, където може да оставите въображението да се развихри.

За всички лица, през всички дни на тяхната функция, за акцент може да се спрете на пастелен интериор и листа леко по ваш вкус.

Междувременно ние предлагаме и не се притесняваме да експериментираме и актуализираме интериора с нас, като добавим формулата върху мебелите. Скоро ще оставите на каталога и ще изберете мебели по ваш вкус!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!