Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================

Какво е важно да научим за противовзломния обков

В наши дни обирите на апартаменти и офиси са често срещано явление, като повечето от тях са извършвани именно през прозорците. Един от най-лесните начини за проникване е отварянето на дървена дограма, заради по-слабите й защитни механизми. От престъпниците не се изискват никакви специални знания или умения, за да се преборят със старата дървения.

Значително по-трудната задача за бандитите, е отварянето на прозорците с PVC дограма, но и при нея липсва пълната сигурност, която да спре професионалните крадци. При пластмасовите профили се разчита на долното заключване, макар и то да не е ефективно ако имате тераса или живеете на първите етажи.

Обирджиите не се спират пред обикновения обков на на дограмата, но по съвсем друг начин стои въпроса, когато говорим за противовзломен обков. Обковът представлява съвкупност от механизми спомагащи за закрепването и отварянето на подвижните части на профила. Всяко винтче играе самостоятелно роля, а изискванията за износване са много високи.

Стабилното закрепване не носи неприятности и трудност за собствениците и заради това обковът определя голям процент от цената на прозорците, които ще монтирате в дома и работното място. Имайте предвид, че когато пишем за качествен обков, пластмасовите механизми не са употребени за силови елементи.

Ако обковът на вашата дограма е стойностен, той не би трябвало да създава и най-малките затруднения, при отваряне и затваряне на прозорците. В случай, че се налага използването на сили, то самите вие спомагате за по-лесното и бързо износване на механизмите и детайлите.

Противовзломният обков има задачата да обхване всичките страни на прозорците и е изработен от специално закалени сплави предпазващи от удари, счупване, блъскане и така нататък. Всичко това ни дава повече сигурност, когато оставяме собствеността си била тя вкъщи или на работа. Повечето домакинства, които пътуват редовно притежават PVC дограма с противовзломен обков.

Механичните противовзломни устройства за прозорци и врати са на голямо уважение в днешно време, заради зачестилите кражби. Те се използват най-вече при профилните системи от висок клас, каквито можете да намерите в сайта http://master-plastik.com, където е предложена и допълнителна информация относно обкова и неговите основно задачи.  

В обобщение

Противовзломният обков е способен да се противопостави на крадци, които използват инструменти от сорта на чукове, брадви, секачи, длета и дори бормашини. И тъй като живота на първия етаж, е рисков се препоръчва използването му по най-рационалния начин. Инвестицията в PVC дограма със съответния защитен обков, е една добра стъпка към съхранението на вашите вещи непокътнатите от опити за взломадийски набези.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови