Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Как да избера реклама в Google Adwords или SEO оптимизация

Search Engine Optimization

Отговорът на този въпрос е много лесен - не може ( а и не би трябвало) да се избира между едното от двете. Въпросът, ако трябва да бъде опростен, би звучал като- какво да избера домати или краставици. Отговорът е- по- добре и двете.

От една страна двете услуги са взаимодопълващи се (точно като краставиците и доматите), от друга страна са две съвсем различни, работещи по различен начин, с крайно различни резултати услуги.

Първо да кажем малко за всяка от двете.

Google Adwords (в България доста хора смятат, че това са просто рекламите, излизащи в търсачката на Google по ключови думи) е всъщност една много сложна платформа, в която рекламите по ключови думи са една страна на нещата, но съвсем не единствената.

Рекламата в Google Adwords предоставя възможността с банери и текстове да се рекламира в над 4500, партньорски на Google сайта. Или така известната Google Display Network (Дисплейна мрежа)

Като втора по големина търсачка Youtube (която е и собственост на Google по една случайност) също има важна роля в платформата. Тя позволява да се пускат видео реклами във видеата, които се гледат (а участва и като партньорски сайт за показване на стандартни банери).

Да не забравяме, че в този все по- мобилен свят и все по- голяма бройка използвани мобилни устройства Google разработва и акцентира все повече на мобилната реклама. В платформата има разнообразни възможности за реклами и на апове и на сайтове с различни мобилни формати.

Всичко това е реклама в Google Adwords.

Сега за СЕО. В най- прост вид- когато имаме добре и правилно написан сайт, спазени различни критерии (отново измислени от Google), при редовното създаване на качествено съдържание и събирането на известен (но само на Google) брой линкове (които да са качествени и тн) към нашия сайт след известно време (2-3-5 месеца или повече) е възможно (но не задължително) сайтът ни да изплува по някои важни за вас ключови думи в органичното търсене на Google. Или резултатите под платените реклами.

Това е една отлична услуга, в която има голяма доза имиджов момент и по тази причина ако смятате да създавате сериозен бранд не бива да я пренебрегвате.

Тя разбира се няма динамичността на платената реклама (днес решавам да си сменя 5 от ключовите думи или имам нов продукт или пък имам моментна промоция) и хоп в рекламата се отразява след един час.

Именно за това двете услуги са бихме казали двете части на Вашия онлайн имидж или репутация.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!