Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Как да избера реклама в Google Adwords или SEO оптимизация

Search Engine Optimization

Отговорът на този въпрос е много лесен - не може ( а и не би трябвало) да се избира между едното от двете. Въпросът, ако трябва да бъде опростен, би звучал като- какво да избера домати или краставици. Отговорът е- по- добре и двете.

От една страна двете услуги са взаимодопълващи се (точно като краставиците и доматите), от друга страна са две съвсем различни, работещи по различен начин, с крайно различни резултати услуги.

Първо да кажем малко за всяка от двете.

Google Adwords (в България доста хора смятат, че това са просто рекламите, излизащи в търсачката на Google по ключови думи) е всъщност една много сложна платформа, в която рекламите по ключови думи са една страна на нещата, но съвсем не единствената.

Рекламата в Google Adwords предоставя възможността с банери и текстове да се рекламира в над 4500, партньорски на Google сайта. Или така известната Google Display Network (Дисплейна мрежа)

Като втора по големина търсачка Youtube (която е и собственост на Google по една случайност) също има важна роля в платформата. Тя позволява да се пускат видео реклами във видеата, които се гледат (а участва и като партньорски сайт за показване на стандартни банери).

Да не забравяме, че в този все по- мобилен свят и все по- голяма бройка използвани мобилни устройства Google разработва и акцентира все повече на мобилната реклама. В платформата има разнообразни възможности за реклами и на апове и на сайтове с различни мобилни формати.

Всичко това е реклама в Google Adwords.

Сега за СЕО. В най- прост вид- когато имаме добре и правилно написан сайт, спазени различни критерии (отново измислени от Google), при редовното създаване на качествено съдържание и събирането на известен (но само на Google) брой линкове (които да са качествени и тн) към нашия сайт след известно време (2-3-5 месеца или повече) е възможно (но не задължително) сайтът ни да изплува по някои важни за вас ключови думи в органичното търсене на Google. Или резултатите под платените реклами.

Това е една отлична услуга, в която има голяма доза имиджов момент и по тази причина ако смятате да създавате сериозен бранд не бива да я пренебрегвате.

Тя разбира се няма динамичността на платената реклама (днес решавам да си сменя 5 от ключовите думи или имам нов продукт или пък имам моментна промоция) и хоп в рекламата се отразява след един час.

Именно за това двете услуги са бихме казали двете части на Вашия онлайн имидж или репутация.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови