Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Направи си сам поддръжка на колата: как да сменим маслото

Ако използвате конвенционално автомобилно масло и внимателно го сменяте на всеки 3000 мили, можете да купите икономичен филтър. Но ако редовно забравяте и надхвърляте този пробег или използвайте синтетични смеси за дълъг пробег или напълно синтетични, отделете допълнителни пари за по-добър филтър.

Бърза смяна на маслото

Ако изпълните всичко подред, ще смените маслото за около 20 минути. Преди да започнете със смяната,  прострете найлон на земята. След това прекарайте колата си върху него. Така ще избегнете работата по изчистването на петна от масло, тъй като можете просто да изхвърлите целия найлон, когато приключите със смяната. А може и да го запазите за следващата смяна, ако имате достатъчно късмет да няма разливане на масло. Вдигнете колата, поставете статични подпори и я спуснете. Ако сте на асфалт, поставете квадратчета от шперплат под статичните подпори за поддръжка.

Поставете всичките си инструменти на табла или в кутия, така че всичко, от което се нуждаете, да е на едно място. Това означава: гаечен ключ за капачката, гумен чук, гаечен ключ за филтъра, съд за изпускане на старото масло и нов филтър. Отворете новата бутилка с масло и намажете с новото масло уплътнението на новия филтър. След това сте готови да започнете работа.

Първата стъпка е да махнете капачката. Развийте капачката и бързо я отдръпнете от потока на маслото. Източете старото масло. Почистете капачката. След това махнете масления филтър и поставете нов. След като старото масло изтече до капка, поставете ново уплътнение на капачката (ако е необходимо) и го затегнете, като чукате гаечния ключ с гумения чук. Избършете капките с парцал и сте готови.

Съвети за смяна на масло от експерти

Ако двигателят е студен, стартирайте го и го оставете да поработи пет минути, за да се загрее маслото. Ако е горещ, изчакайте поне 30 минути, за да избегнете изгаряне.

Никога не използвайте регулируем ключ за отвиване на капачката, за да източите маслото. Използвайте правилен размер гаечен ключ, обикновено метричен, за капачката.

Винаги използвайте статични подпори за колата. Никога не работете под кола, поддържана само от подпора.

Използвайте ново масло за уплътнението на масления филтър, преди да го завъртите.

Винаги плътно затягайте филтъра.

Намерете център за рециклиране на масло/ маслен филтър близо до вас, като търсите в интернет.

Подредете всички маслени бутилки, които ще са ви необходими за смяната, така че да не загубите броя им, докато работите.

Пригответе необходимите инструменти за смяна на маслото. Подредете ги преди да започнете. Така ще си спестите време и неудобства.

Необходими инструменти за смяна на маслото: парцали, гумен чук, предпазни очила, комплект гаечни ключове. Ще ви е необходим и ключ за маслен филтър, фуния и тавичка за масло.

Необходими материали за смяна на маслото:

Избягвайте пазаруването в последната минута. Предварително подгответе необходимите за смяната на маслото материали.

Ето списъка: контейнер за използвано масло, масло за двигателя, маслен филтър.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови