Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

За кого е по-трудно да се купи подарък- за мъж или за жена? Зависи!

Ново проучване иска да разбере сложността на даването на подаръци в зависимост от пола.

Спорно е за кого е по- лесно да се избере  подарък  за мъж или подарък за жена. Има силни мнения и от двете страни. От една страна се твърди, че има много прототипни подаръци за жени като бижута, дрехи и аксесоари, които правят избора на подарък за жените по- лесен. От друга страна има мнения, че мъжете изглеждат по-малко придирчиви за това, което биха искали да получат.Aса също толкова щастливи с нова бейзболна шапка, колкото биха били с нещо по-лично.

Въпреки явните стереотипи по полов признак въпросът е интересен. Но вместо да се правят догадки за това, което мъжете и жените искат или не, или да се купуват традиционни стереотипи е по- добре въпросът да се изследва малко по-сериозно.

За тази цел е направено проучване с 200 участници. Участниците са помолени да си представят близък приятел и да напишат три подаръка, които смятат, че този приятел би искал да получи. След това е записано колко време им е нужно да измислят три идеи за подаръци. Tова се използва като показател за това колко е трудно е да ти хрумнат идеи за добри подаръци като цяло. Разбира се, е записан пола на дарителя и пола на приятеля му, за който е предназначен подаръкът. Резултатите са доста изненадващи.

Оказва се, че на жените им трябва същото време за избор на три подаръка за други дами, колкото и за избор на подаръци за мъже (около 40 секунди). Мъжете пък сравнително лесно измислят подаръци за други мъже (също около 40 секунди), но им е по-трудно да измислят добри подаръци за жени (почти 60 секунди!).

С други думи хората очевидно лесно избират подаръци в основни линии. Kакто мъжете, така и жените са склонни да го правят. Но за жените е много по-трудно да се измисли подарък ... ако човекът, който го прави, е мъж.

Разбира се, такова едно малко проучване не разказва цялата история. Например, може да се постави въпросът дали цената на подаръка има значение. Това означава, че може би е по-лесно да се купят евтини подаръци за мъжете, отколкото за жените, но обратното може да е вярно за скъпи подаръци. Затова в същото проучване участниците са били помолени да обмислят подаръци, които струват между 0 и 100 лева, и подаръци, които струват между 100 и 1000 лева. Оказва се, че това изобщо не е важно. Независимо от цената мъжете по- трудно избират подарък за жени.

Накратко, ако пазарувате за мъж, считайте се за късметлия. Независимо дали сте мъж или жена, задачата трябва да бъде сравнително проста. Но ако сте в позицията на мъж, търсещ подарък за жена, бъдете подготвени за трудно предизвикателство.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови