Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

Ролери и кънки за деца - правилния избор

Ако напоследък размишлявате дали ролковите кънки са подходящ избор за вас, тогава сте попаднали на правилното място! Има ли възрастово ограничение? Има ли тънкости и опасности при карането? Има ли значение от дизайна на самите кънки? Дали ако сте начинаещ бързо ще хванете темпото на останалите? В тази статия предстои да отговорим на всички тези въпроси и много други.

Нека почнем с основите. Кънките са мултифункционални. С тях човек няма как да скучае. Все пак, виждали ли сте човек на кънки да изглежда тъжен? Ролковите кънки са подходящи както за деца, така и за възрастни. Както всеки друг спорт, в началото карането е по-трудно, но в последствие, с малко практика и желание, всеки може да ги кара без особени затруднения. Кънките са сравнително безопасен продукт, така че носенето на защитна екипировка не е задължително, но е силно препоръчително. Ако решите да се оборудвате с каска, наколенки и налъкатници, рискът от сериозно нараняване спада почти до нулата. Най-важният фактор при карането на кънки е качеството на продукта. Ако изберете удобни за вас детски ролери, това ще направи изживяването много по-пълноценно и приятно.

Ролери и кънки за деца

Защо обаче да изберете ролковите кънки пред другите спортове?

Първо, те са изключително компактен продукт. След като решите, че сте карали достатъчно за деня, лесно можете да се преобуете навън и да поставите кънките в най-обикновена раница.

Второ, кънките и ролерите за деца са предпочитани, защото те могат да се използват с различна цел. Дали на вас ви трябват за танци, спорт, трикове или развлечение не е важно, защото с тях можете да правите и трите. Има специални пързалки за каране на кънки. Така имате избор дали да се порадвате на чистият въздух и хубавото време или да прекарате деня на пързалката с други любители на спорта. Карането на кънки може да е индивидуално или с приятели или семейство според вашите предпочитания.

Трето, те се отразяват чудесно на физиката на човек, независимо от неговия пол и възраст. Карането на ролкови кънки стяга мускулите на краката, гори калории, подобрява баланса и координацията, ускорява сърдечния ритъм и т.н.

Ако все пак всичко това все още не е грабнало интереса ви, нека ви представим някои интересни факти за кънките.

  1. Когато Джон Мерлин изобретил кънките, той измислил оригинален начин да ги представи пред света. На маскарадно парти в Лондон, той решил да изпълни представлението си на цигулка, докато същевременно се пързаля по сцената. Поради малкото време за тренировки обаче Джон не успял да запази баланса, като завършил представлението си блъскайки се в огромно огледало.

  2. Учудващо, но дори Амишите карат ройлери и кънки. Те са известни с това, че отбягват почти всякакви технологии включително коли, мотори и дори колелета. Когато става въпрос за кънки обаче те са на различно мнение. Амишите се пързалят от десетилетия и с удоволствие използват кънките за транспорт и отдих.

  3. На 15 Юни 2008 в Париж се провежда най-големия парад на ролковите кънкьори. В събитието участват почти 1200 човека, като те преминават 12 мили. Шествието е записано в рекордите на Гинес.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови