Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 125

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 126

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/veloraib/public_html/velorai.eu/plugins/content/socbuttons/socbuttons.php on line 154

5 най-опасни причинителя на импотентност при мъжа

Какви са причините за импотентност? Как Виагра може да засяга ерекцията? Има ли странични ефекти и лекарствени взаимодействия? Това са малка част от въпросите, които "мътят и безпокоят" главите на мъжете след определена възраст.

Импотентността е последователна невъзможност за поддържане на ерекция, достатъчна за полов акт. Импотентността може да бъде обща неспособност да се постигне ерекция, непоследователно способността да се направи или тенденция да поддържа само кратки ерекция. Честотата се покачва с възрастта: около 5 на сто от мъжете на възраст между 40 и между 15 и 25 процента от мъжете на възраст от 65 страдат от импотентност. И все пак, това е неизбежна част от остаряването. Медицинските специалисти често използват термина "еректилна дисфункция", за да опишат синдромите на импотентност. Импотентността и еректилна дисфункция трябва да се разграничава от другите условия, които пречат на половия акт, като например липса на сексуално желание и проблеми с еякулацията в оргазма.

Импотентност

Повреда в артериите, гладките мускули и нерви на пениса може да доведе до импотентност. Една често срещана причина за импотентността е увреждане на нервите в резултат от диабет. Други причини за импотентност включват ниски нива на тестостерон, бъбречно заболяване, хроничен алкохолизъм, множествена склероза (заболяване на нервната система), атеросклероза (което води до втвърдяване на кръвоносните съдове), хирургична увреждане на нервите и кръвоносните съдове (след операция на простатата) и нараняване на пениса, пикочния мехур, таза и гръбначния мозък.

Някои общи лекарства също могат да провокират импотентност като страничен ефект. Те включват някои лекарства за високо кръвно налягане, антихистамини, антидепресанти, успокоителни, потискащи апетита и циметидин.

Тютюнопушенето се отразява пагубно на притока от кръв във вените и артериите и се смята също, че е предпоставка за импотентност.

Психологически фактори като стрес, тревожност, вина, депресия, ниско самочувствие и страх от лошо сексуално представяне са свързани също импотентност. Ако основното заболяване, водещо до импотентност не може да се лекува и не бъде отстранено, постигането на ерекция, може да остане само блян.

Пенисът се състои от две камари, наречени пещеристото тяло, които се движат по дължината на органа. Ерекцията започва със сетивно и умствено стимулиране. Импулси от мозъка и местните нервите на мускулите на корпуситесе отпускат, а това позволява на кръвта да тече в камерите. Притокът на кръв създава налягане в камерите за пещеристото тяло, карат пениса да се разширява. Ерекцията се възстановява, когато мускулите в пениса, спиратпритока на кръв.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

VRETIEL

Поставете вашата реклама тук!