Посетете също и: Poryazov.com

Вход

За да добавите статия - моля, първо се регистрирайте или влезте с готов профил. ==================

Почивки в Западна Сахара

Западна Сахара е страна с изключително сложен международен статут, който към днешна дата е нерешен. От една страна, тази територия се приема за неделима част от Кралство Мароко, каквато е гледната точка на не малко страни по света. От друг ъгъл, Западна Сахара е призната за самоуправляваща се и независима страна. Така или иначе, тя е в списъка на ООН за места, които все още не са деколоизирани и независими.

Крайбрежието на Западна Сахара…

Крайбрежието на Западна Сахара е покрито със златисти до оранжеви пясъци. То изглежда безкрайно тъй като по него почти напълно липсват населени места. Пустинята се докосва до самия бряг на океана, а по-хладната морска вода, която тук е с температура между 20 и 24 градуса през цялата година, всъщност оказва много приятен охлаждащ ефект. Пустите плажове са наистина много омайващо красиви и това, че няма нито един човек на десетки километри ги прави още по-вълшебни.

Дивата природа…

Подобно на Либия и Египет, Западна Сахара е една от най-пустинните държави на планетата. Тя е заета почти изцяло от безкрайна пясъчна пустиня. Огнено червените пясъци напомнят за пустинята Калахари, а растителност на практика напълно липсва.

Почивки в Западна Сахара

Животинският свят е представен основно от влечуги, които се крият от жегата през деня и изпълзяват от своите мрачни леговища нощем, тъй като единствено тогава могат да се справят със суровата природа в района.

Времето…

Западна Сахара не е идеалното място за почивка, защото тук времето е наистина изключително горещо. Единственото изключение е няколко километровата ивица край брега, която предлага по-приятни температури от около 22 - 23 градуса през зимата и около 27 - 29 през летните месеци от годината.

Във вътрешността на страната жегата е много по-голяма и няма нищо общо с прохладата край брега. Далеч от Атлантическия океан температурите достигат до около 25-30 градуса през зимата и над 40 градуса в разгара а лятото. Оскъдните валежи се съчетават с изключителната жега и така дори и незначителната влага се изпарява почти моментално.

Дали Западна Сахара е подходящо място за почивка за вас, това е труден въпрос, отговорът на който зависи основно от това какво желаете и от какво се нуждаете. Ако търсите лъскави курортни комплекси, може би трябва да помислите за друго място, но ако желаете просто да се освободите от стреса, това място със своя безкраен бряг може и да ви помогне да свалите напрежението, наслаждавайки се на тишина и спокойствие.

Коментари   

0 # profile2126 01-11-2018 08:21
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

https://www.openupgroup.nl/cms/images/photos/1649/1121/dd556553117c3466cfaacd7c.jpg
Отговор | Цитиране | Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови